Ανοδος στα κέρδη της Microsoft χάρη στα Windows 7(Τέσσερα δισ. στο τρίμηνο)

Posted: Απρίλιος 26, 2010 in TECHNOLOGY NEWS

Αύξηση 35% στα κέρδη πέτυχε η Microsoft το πρώτο τρίμηνο του 2010, κυρίως χάρη στην επιτυχία του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7. Αύξηση εσόδων στο τμήμα οnline υπηρεσιών που περιλαμβάνει το Bing, μείωση στο τμήμα του Office.

To τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου ο κολοσσός του λογισμικού είχε κέρδη 4,01 δισ. δολάρια και έσοδα ρεκόρ 14,5 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα Windows 7, τα οποία διαδέχτηκαν τα αποτυχημένα Vista τον Οκτώβριο, «συνεχίζουν να είναι μηχανή ανάπτυξης», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Microsoft Πίτερ Κλάιν. «Είδαμε όμως ισχυρή ανάπτυξη και σε άλλους τομείς, όπως η μηχανή αναζήτησης Bing, το Xbox Liνe και οι νέες υπηρεσίες νέφους» συνέχισε.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις λειτουργικών συστημάτων Windows αυξήθηκαν κατά 28% σε ετήσια βάση και ήδη το 10% των προσωπικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο τρέχουν τα νέα Windows 7.

Συνολικά τα Windows τρέχουν στο 80-90 τοις εκατό των προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το τμήμα οnline υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει τη μηχανή αναζήτησης Bing και τη διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft, αύξησε τα έσοδά του κατά 12% στα 566 εκατομμύρια, δεν κατάφερε όμως να γίνει κερδοφόρο, καθώς σημείωσε λειτουργικές ζημίες 713 εκατ. δολαρίων.

Μείωση κατά 6% στα 4,2 δισ. καταγράφεται και στα έσοδα από το τμήμα λογισμικού για επιχειρήσεις, αρμόδιο για τη σουίτα Office.

To μερίδιο του Bing στην αμερικανική αγορά συνέχισε να ανεβαίνει και έφτασε το Μάρτιο στο 11,7%. Παραμένει όμως πολύ πίσω από τη Google, η οποία κυριαρχεί με μερίδιο 65,1%.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s