ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΙΣΩΣ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Posted: Μαρτίου 1, 2011 in ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σύμφωνα με άρθρο στο BBC, χημικές αναλύσεις που έγιναν σε μετεωρίτη που βρέθηκε στην ανταρκτική δείχνουν να είναι πλούσιος σε αέριο αμμωνίας και άζωτο τα οποία είναι κύρια συστατικά του DNA το οποίο αποτελεί τη βάση για κάθε έμβιο ον στον πλανήτη μας…
Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται για να ενισχύσουν την θεωρία που θέλει την ζωή στον πλανήτη μας να ξεκινάει από βροχή μετεωριτών οι οποίοι έφεραν στη Γη τα απαραίτητα συστατικά για να ξεκινήσει ζωή.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Sandra Pizzarello, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως υπήρχαν πολλοί αστέρες που όταν καταστράφηκαν και γίνανε μετεωρίτες θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν την Γη με ένα ελκυστικό μείγμα στοιχείων όπως της αμμωνίας και του αζώτου.
Η Δρ. Caroline Smith μας εξηγεί πως ένα από τα προβλήματα που συναντάμε στην βιολογία στην πρώιμη γη είναι ότι χρειάζεται άζωτο, πολύ άζωτο, άλλα και αμμωνία για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας ζωής. Μάλιστα διάφορες μελέτες δείχνουν ότι κάποτε δεν υπήρχε αμμωνία, το συστατικό αυτό απουσίαζε η υπήρχε σε πολύ μικρές ποσότητες.
Άραγε τα ευρήματα στην Ανταρκτική θα είναι αρκετά για να επιβεβαιωθεί ότι τα απαραίτητα συστατικά για την ζωή ‘μας τα έκανε δώρο’ ένας μετεωρίτης;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s