Έρχονται τα 3D παραμύθια

Posted: Απρίλιος 4, 2010 in ΓΕΝΙΚΑ

Τέλος στα ειδικά χαρτοκοπτικά ανάγλυφα βιβλία παραμυθιών έρχεται να βάλει μία νέα τεχνολογία: τα τρισδιάστατα παραμύθια, όπου οι ήρωες θα «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Κορεάτες επιστήμονες κατάφεραν φτιάξουν βιβλία με τεχνολογία 3-D όπου οι ήρωες των παραμυθιών κυριολεκτικά ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Στο Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας της Νότιας Κορέας, Gwangju, κατάφεραν να φτιάξουν δύο βιβλία με λαϊκά παραμύθια της Νότιας Κορέας, όπου δράκοι που πετούν φλόγες και ήρωες που δρασκελίζουν ολόκληρα βουνά εμφανίζονται τρισδιάστατοι στα μάτια των έκπληκτων αναγνωστών.

Ο αναγνώστης φορώντας ειδικά γυαλιά και διαβάζοντας λέξεις κλειδιά ή κουνώντας το βιβλίο οι τρισδιάστατες φιγούρες ζωντανεύουν και κινούνται ανάλογα με την εξέλιξη της ιστορίας.

Όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα χρειάστηκε τρία χρόνια για να καταφέρουν να φτιάξουν και τα δύο βιβλία, ενώ όπως διευκρινίζεται η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε βιβλίο, αλλά και σε «έξυπνα» κινητά, καθώς και σε μουσεία.

Ωστόσο ζητούν από το αναγνωστικό κοινό να κάνει λίγο υπομονή πριν τα βιβλία κυκλοφορήσουν στο εμπόριο και διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να η τιμή χαμηλή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s